Singura aplicație care respectă complet Codul Administrativ

LA 31 IANUARIE TREBUIE ÎNDEPLINITĂ O CERINȚĂ IMPORTANTĂ A LEGII. CARE ESTE ACEEA?

La Articolul 1 din Anexa 1 la Codul administrativ există câteva prevederi deosebit de importante. Haideți să vedem care sunt acelea: „(4) Pe pagina de internet a ministerului cu atribuții în domeniul administrației publice se include o etichetă „Monitorul Oficial Local“ în care se vor introduce linkurile către fiecare etichetă a fiecărei pagini de internet „Monitorul Oficial Local“ a fiecărei unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale;

Citește mai mult »

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ, LA 01 IANUARIE 2020, MONITORUL OFICIAL LOCAL NU EXISTĂ SAU NU ESTE CONFORM CU LEGEA? CINE ȘI CUM RĂSPUNDE? (partea a doua)

Răspunderea primarului am văzut-o. Acum să vedem care este și răspunderea secretarului general al U.A.T.. În cazul în care primarul nu asigură mijloacele necesare înființării și funcționării Monitorului Oficial Local, chiar dacă pare că secretarul general nu are absolut nicio treabă, este bine ca acesta să ceară, în scris, primarului, respectarea legii.

Citește mai mult »

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ, LA 01 IANUARIE 2020, MONITORUL OFICIAL LOCAL NU EXISTĂ SAU NU ESTE CONFORM CU LEGEA? CINE ȘI CUM RĂSPUNDE?

Faptul că în textul legii nu sunt prevăzute sancțiuni materiale sau penale, a condus la o anumită lejeritate în abordarea Monitorului Oficial Local în format electronic: „Și dacă nu-l fac, ce se întâmplă? Nimic!” sau „Să fie acolo ceva, pun niște scanuri după hotărâri și văd eu mai târziu…!”. ATENȚIE! ESTE TOTAL GREȘIT! RĂSPUNDEREA EXISTĂ ȘI ESTE SUFICIENT DE SEVERĂ!

Citește mai mult »

CARE ESTE RĂSPUNDEREA SECRETARULUI GENERAL ÎN FAȚA LEGII PRIVIND IMPLEMENTAREA MONITORULUI OFICIAL LOCAL?

Secretarului general al unității administrativ-teritoriale, legea i-a rezervat un rol absolut special (și o răspundere pe măsură) privind Monitorul Oficial Local! Dacă primarul are „doar” obligația să asigure resursele necesare funcționării aplicației electronice, ei bine, secretarul general este cel însărcinat cu respectarea conformității, lucru departe de a fi așa de simplu cum pare!

Citește mai mult »

RISCURI PENALE PENTRU IGNORAREA LEGII?!

Am auzit destui primari care se întrebau la ce bun Monitorul Oficial Local. Nu este locul și nici timpul pentru o discuție despre transparență ca și temelie a democrației. Mă voi rezuma strict la lege și la niște aspecte la care, sunt convins, prea puțini dintre primari, cei răspunzători direct de aplicarea legii, s-au gândit! Mărturisesc că aceste chestiuni nu-mi aparțin ci sunt rodul unor discuții cu cineva mai avizat și mai informat decât mine în probleme juridice. Mi s-au părut importante și consider că trebuie știute!

Citește mai mult »

Baza legală

Monitorul Oficial Local în format electronic este o cerință legală, prevăzută în Anexa 1 la Codul administrativ.

Intră în vigoare cu data de 01 ianuarie 2020.

DESPRE NOI – ÎN CE CREDEM

La nivel de țară, am cheltuit mai mulți bani pe sisteme informatice decât pe autostrăzi și cu toate astea suntem singura țară unde niciunul dintre sisteme nu comunică cu celelalte!

BIG MEDIA intră pe acestă piață cu un concept diferit.

logo-acor

PRODUS RECOMANDAT DE CĂTRE
ASOCIAȚIA COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Opinia Clienților

„Am văzut o mulțime de oferte privind Monitorul Oficial Local în format electronic și am analizat bine lucrurile, mai ales din perspectiva funcționalității și finalității. Pot să spun că soluția voastră este, de departe, cea care răspunde nevoilor de modernizare a actului administrativ. Este cu adevărat utilă. De aceea am și luat deja aplicația Monitorul Oficial Local construită de Big Media.”
Adrian Dumitru
prim-vicepreședintele Filialei Județene Prahova a ACoR
„Dacă tot faci un lucru, fă-l bine! Așa și cu Monitorul Oficial Local în format electronic: avem posibilitatea să modernizăm un pic mai mult circuitele actelor administrative, nu doar să bifăm îndeplinirea unei obligații legale. Pentru asta, aplicația dumneavoastră chiar pică mănușă!”
Valeria Dascălu
președintele executiv al Filialei Județene Neamț a ACoR

Contact

SC Big Media Relații Publice SRL

Mun. Ploiești, str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr. 25C, jud. Prahova, codul poștal 100010

CUI 17218000
J29/409/2010

IBAN: RO13 UGBI 0000 2820 3211 9RON, Garanti Bank, Ploiești