Realizare
Site-uri

SITE PORTOFOLIU – primariacornu.ro

SITE-UL WEB:

FEREASTRA PRIN CARE LUMEA PRIVEȘTE COMUNA DUMNEAVOASTRĂ

Pagina de internet, site-ul instituției, este casa dumneavoastră virtuală și fereastra prin care vă privește lumea! Este cartea de vizită a administrației publice locale și, implicit, a primarului, sursa autorizată de informații pentru cetățeni. În lumea digitală în care trăim astăzi, dacă nu ești prezent pe internet, NU EXIȘTI! Asta dincolo de obligația legală de a publica pe site anumite informații de interes public, cum ar fi declarațiile de avere și interese, bugetul, hotărârile de consiliu și multe alte informații. Este locul care vă aparține (asta dacă nu cumva ați dat „cheile” de la casa firmei care vă administrează site-ul) – nu facebook, supus capriciilor unui cenzor, după cum bine știți. ESTE SINGURUL LOC, ACCESIBIL TUTUROR CETĂȚENILOR, UNDE POT FI PUBLICATE, ÎN TIMP REAL, COMUNICATE, AVERTISMENTE, ALERTE CU IMPACT LOCAL. Și încă un lucru: toată lumea te vede, așa că este foarte important cum arată și ce conține casa ta virtuală!

Din păcate, multe astfel de „ferestre” sunt tare prăfuite! Site-ul dumneavoastră cum este? Sunteți sigur că aveți cheile casei în buzunar?

CUM POT AVEA UN SITE WEB?

Un site web, pentru funcționare, are nevoie de toate elementele următoare:

Cine poate construi un site web?

Vecinul, nepotul, „băiatul cu IT-ul”, orice firmă autointitulată „de soft” sau o firmă care chiar se pricepe. Tot ca la o casă: o poți face cu diverși „meșteri” care le știu pe toate sau o poți ridica cu constructori responsabili, profesioniști. Depinde ce anume vreți. Dar, din puzderia de oferte, cum recunoști un profesionist responsabil? O firmă serioasă NU încearcă să vă țină captiv, așa cum sunt multe instituții acum! Iată semnele cele mai clare (verificați dacă și instituția dumneavoastră este captivă): domeniul nu vă aparține; nu aveți un domeniu ci un subdomeniu; are adresa de e-mail pe gmail sau pe yahoo; vă obișnuiește să nu faceți nimic (astfel încât să nu știți nimic și să fiți mereu dependenți).