DESPRE NOI

Compania BIG MEDIA RELAȚII PUBLICE face parte din Grupul Faxmedia. Acest lucru este foarte important deoarece înseamnă că experiența, calitatea serviciilor, standardele de lucru și de relaționare cu clienții sunt „în oglindă” cu cele respectate de toate companiile din Grupul Faxmedia.

Am avut de ales: să promovăm BIG MEDIA ca pe o companie nouă, lucru care, desigur, are avantajele lui (printre altele, ar fi debusolat un pic concurența care, de cele mai multe ori ne copiază, niciodată nu ne egalează, vorba unui spot publicitar de pe vremuri) sau să ne asumăm apartenența la Grupul Faxmedia. Desigur, nu am stat nicio clipă pe gânduri!

BIG MEDIA are o activitate de câțiva ani în domeniul PR-ului, așa cum spune și numele însă decizia Grupului a fost să iasă complet din piața respectivă și să devină divizia de vânzări a produselor informatice construite de către o altă companie din structura noastră și anume Faxmedia Learning Net. Astfel, lucrurile pot fi gestionate mai simplu și urmărite ușor, pentru o satisfacție completă a clienților.

Monitorul Oficial Local în format electronic este primul produs software cu care compania BIG MEDIA iese pe piață. Primul dintr-o serie lungă de astfel de instrumente moderne la care lucrăm ori care sunt deja gata dar care nu sunt încă lansate. Avantajul strategic pe care îl are orice produs comercializat de către BIG MEDIA este că încorporează o experiență de aproape 20 de ani în zona administrației publice. Am văzut de prea multe ori softuri (cu prețuri astronomice, fie vorba între noi) care n-au funcționat corect nici măcar o zi, care sunt construite așa cum cred softiștii, nu cum are nevoie clientul, care sunt greu de utilizat, dificil de integrat cu alte sisteme, care nu răspund complet prevederilor legale, care, pe scurt, nu făceau nici banii, treaba! Ministere, agenții, autorități publice locale, au achiziționat astfel de sisteme care, astăzi, se dovedesc învechite în concept, nefuncționale și neinteroperabile. Astfel am ajuns, la nivel de țară, să fi cheltuit mai mulți bani pe informatizare decât pe autostrăzi și să fim singura țară unde programul fiscului crapă, al CNASS crapă, al pașapoartelor crapă și unde niciunul dintre sisteme nu comunică cu celelalte! Personal sunt unul dintre românii care nu și-au ridicat cardul de sănătate; am crezut că un card de sănătate este un instrument care să dea medicului acces la o bază de date cu radiografiile, RMN-urile, analizele mele, la istoricul consultațiilor, astfel încât să vadă și să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la sănătatea, la viața mea! Nu, cardul de sănătate nu face nimic din cele de mai sus – și atunci la ce este de folos? Pe deasupra, se mai și blochează cu săptămânile! Este unul dintre multele exemple de softuri construite după ureche.

BIG MEDIA intră pe această piață cu un concept diferit. N-am plecat la drum să facem softuri într-un birou, după cum credem noi că ar trebui să funcționeze, apoi să vindem, cât mai scump cu putință! Dimpotrivă, zile, săptămâni, luni, am discutat cu administrația publică, cu cei cărora ne adresăm cu softul respectiv, am cules toate opiniile, cerințele viitorilor clienți, am supus totul filtrului specialiștilor în administrație publică apoi am trecut prin sita legilor aplicabile. Produsele noastre sunt lucrate împreună cu cei cărora li se adresează. Dorim să oferim administrației publice altceva decât ceea ce a primit până acum: softuri cu adevărat utile, ușor de utilizat, sigure și interoperabile, la prețuri suportabile și mai ales corecte. În această viziune credem! Monitorul Oficial Local este primul produs care răspunde complet acestor exigențe.

În numele unei echipe dedicate, care pleacă la drum cu încredere într-o muncă susținută,

Mircea-Alexandru MATEI

 

Fondatorul Grupului Faxmedia