Despre noi

Am pornit la drum dintr-o cunoaștere aprofundată a ceea ce se află în spatele „informatizării administrației publice” – ADICĂ MAI NIMIC! De altfel, situația pandemiei globale a revelat, precum hârtia de turnesol, starea jalnică în care se află, din punct de vedere tehnologic, sistemul administrativ românesc.

Suntem cu 50 de ani în urmă! Și astăzi documentele se cară cu sacoșa la prefect – că doar nu s-a inventat e-mailul sau transferul! Bună parte din siteurile instituțiilor publice sunt așa, niște vitrine de decor, nicidecum interfața comunicării cu cetățeanul – asta acolo unde există pagina web: vă vine sau nu să credeți, astăzi sunt peste 500 de unități administrativ-teritoriale care nu au această minimă facilitate denumită web-site (o au și copii dintr-a cincea, dacă vor, dar pe ei nu-i interesează, au trecut de faza asta!). Programele informatice de impozite și taxe sunt anacronice, neactualizate, greoaie – din experiența proprie știu că mai bine calculez eu cu pixul pe hârtie decât „softul”; din 2018 ar fi trebuit ca registrul agricol să existe doar în format electronic – hai, lasă-mă, suntem în 2020 și tot în registrele alea uriașe, cât un … copac fiecare, se fac înscrierile!
Banalul sistem de programare la pașapoarte se blochează de 5 ori pe zi (tot experiență personală), cardul de sănătate, pe lângă faptul că nu face nimic legat de sănătate (ar trebui să i se spună cardul de contabilitate, că asta este, numără banii din rețete), mai mult este blocat decât funcționează; nu avem un sistem unic de informații la nivel național, habar n-avem câte persoane intră și ies din țară în 24 de ore, este varză la Casa de pensii… Sunt, desigur, și oaze în acest deșert, instituții care, pe banii și pe mintea lor au ținut pasul cu tehnologia IT, au investit în softuri corect construite și așa au redus cheltuielile, au scurtat timpii de reacție, au ușurat viața cetățeanului și pe a funcționarului public. Dar să revin la compania noastră, că de aici începusem!

Așadar, dezvoltăm – și ce-i cu asta veți zice, mare brânză, doar cine nu vrea nu face softuri în ziua de astăzi! Păi da, și asta este una dintre bube, face softuri și tata-mare, după cum îl taie capul, după urechea muzicală, după cum a auzit de la cineva care a auzit cam cu ce se mănâncă administrația … în fond, nu-i vina cui oferă ci a cui cumpără jucăria – de aceea și se zice în popor că hoțul are un păcat iar păgubașul o mie… Deci, cine suntem?

Compania care realizează exact softurile de care aveți nevoie! Am spus bine: exact ceea ce vă trebuie! Nici mai mult, dar nici mai puțin! Nici scump, dar nici ieftin ca braga! Softuri necesare, lucrate împreună cu dumneavoastră, construite la virgulă după legislația aplicabilă, oferite la prețuri corecte. Softuri în care să lucrați – și vă ajutăm să învățați – nu chestii în care „nu trebuie să faceți nimic” (personal m-aș simți prost să-mi spună cineva că instrumentul este mai deștept ca mine!). Aceasta este Big-Media. Oameni serioși, platforme serioase, relație pe termen lung și cinstită!

BIG MEDIA intră pe piața de IT dedicat cu un concept diferit. N-am plecat la drum să facem programe într-un birou, după cum credem noi că ar trebui să funcționeze, apoi să vindem, cât mai scump cu putință! Dimpotrivă, zile, săptămâni, luni, am discutat cu administrația publică, cu cei cărora ne adresăm cu softul respectiv, am cules toate opiniile, cerințele viitorilor clienți, am supus totul filtrului specialiștilor în administrație publică apoi am trecut prin sita legilor aplicabile. Produsele noastre sunt lucrate împreună cu cei cărora li se adresează. Dorim să oferim administrației publice altceva decât ceea ce a primit până acum: softuri cu adevărat utile, ușor de utilizat, sigure și interoperabile, la prețuri suportabile și mai ales corecte.

Compania BIG MEDIA RELAȚII PUBLICE face parte din Grupul Faxmedia. Acest lucru este important deoarece înseamnă că experiența, calitatea serviciilor, standardele de lucru și de relaționare cu clienții sunt „în oglindă” cu cele respectate de toate companiile din Grupul Faxmedia. BIG MEDIA are o activitate de câțiva ani în domeniul PR-ului, așa cum spune și numele însă decizia Grupului a fost să iasă complet din piața respectivă și să devină divizia de vânzări a produselor informatice construite de către o altă companie din structura noastră și anume Faxmedia Learning Net. Soluțiile de la BIG MEDIA și relația cu echipa noastră vă vor schimba perspectiva: veți afla că se poate și altfel!

Cu drag, sănătate și spor,
în numele unei echipe dedicate, care pleacă la drum cu încredere într-o muncă susținută,
Mircea MATEI
Fondatorul Grupului Faxmedia